Hagyományos élelmiszerek készítése

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • szakgimnázium
Szerző*:
  • Gazdag Andrea
  • Gyurovics Edina
Ajánlott évfolyam*: 09. évfolyam
Ajánlott létszám*:
  • egyéni
  • kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: 11-20 tanóra
Helyszín: tanműhely
Nehézség*: könnyű (minden tanuló számára teljesítető, még az átlag alattiak számára is)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák
  • Tanulás tanulása
  • Személyközi és állampolgári kompetenciák
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Mezőgazdaság és erdészet
Pályázat: GINOP-6.2.3

A tananyag feldolgozása során a tanulók megismerik az alapvető élelmiszer-nyersanyagokat, megtanulják, gyakorolják a mérőeszközök használatát, és különböző ételeket készítenek, kóstolnak.

A tananyag elemei