Húsipari Hungarikum

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • szakközépiskola és szakiskola
  • szakgimnázium
  • pályaorientáció általános iskolásoknak
Szerző*: Szécsi Ildikó
Ajánlott évfolyam*:
  • 07. évfolyam
  • 08. évfolyam
Ajánlott létszám*: kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: 1-5 tanóra
Helyszín: tanterem
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*: Anyanyelvi kommunikáció
Tananyagfejlesztő intézménye*: Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola
Ágazat*: Élelmiszeripar
Pályázat: GINOP-6.2.3

Tematikus szabadulószoba az iskolánkban tanított hentes és húsipari termékkészítő szakmához kapcsolódóan. Nem szükséges a szakma ismerete, általános alapkompetenciákra épül. Segíti a hatékony csoportmunka kialakulását, fejlesztését. Elsősorban nyílt napokra és különböző rendezvényekre ajánljuk, ahol cél az adott szakma játékos bemutatása. Továbbá bárkinek ajánlható, aki szereti a szabadulószobák kihívásait.

A tananyag elemei

Húsipari Hungarikum - részletes leírás
  PDF
Elérhető

Tematikus szabadulószoba a hentes és húskészítménykészítő szakma népszerűsítéséhez

Húsipari Hungarikum - a foglalkozás tervezése és a szükséges feladatok
  Foglalkozás
 Elérhető

A játék indítása és az ahhoz szükséges feladatok

Húsipari Hungarikum - A játék indítása plakát
  PDF
Elérhető

A játék indítása lapot célszerű laminálni és akár az ajtóra vagy más jól látható helyre kitenni.

Húsipari Hungarikumok - Hungarikumok gyűjteménye
  PDF
Elérhető

Az összes Húsipari Hungarikum leírása kinyomtatva, a teremben kell elhelyezni