Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Szécsi Ildikó - Végh István |
Ajánlott évfolyam*: | 11. évfolyam |
Ajánlott létszám*: | nagycsoport (teljes osztály) |
Időkeret*: | 11-20 tanóra |
Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
Kompetenciák*: |
|
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola |
Ágazat*: |
|
Szaktantárgy: |
|
Szakmai elméleti tantárgy: | Húsipari technológia |
Pályázat: | GINOP-6.2.3 |
Az étkezési szalonnafélék a húsipar által gyártott és keresett termékek. A tanulók megismerkednek a termékcsoport belüli csoportosításokkal, a különböző testtájakról nyert nyersanyag feldolgozhatóságával, annak műveleteivel és az elkészült termékek minőségi jellemzőivel. Ezen ismeretek birtokában képesek lesznek a technológiai folyamatok gyakorlati alkalmazására és megfelelő minőségű késztermék gyártására.
Étkezési szalonnafélék gyártása (szakmai elmélet és gyakorlat összekapcsolása)