Étkezési szalonnafélék

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • tanulói projekt
  • szakközépiskola és szakiskola
  • szakképző iskola
Szerző*: Szécsi Ildikó - Végh István
Ajánlott évfolyam*: 11. évfolyam
Ajánlott létszám*: nagycsoport (teljes osztály)
Időkeret*: 11-20 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák
  • Digitális kompetencia
  • Tanulás tanulása
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Turizmus-vendéglátás
Szaktantárgy:
  • szakmai elmélet
  • szakmai gyakorlat
Szakmai elméleti tantárgy: Húsipari technológia
Pályázat: GINOP-6.2.3

Az étkezési szalonnafélék a húsipar által gyártott és keresett termékek. A tanulók megismerkednek a termékcsoport belüli csoportosításokkal, a különböző testtájakról nyert nyersanyag feldolgozhatóságával, annak műveleteivel és az elkészült termékek minőségi jellemzőivel. Ezen ismeretek birtokában képesek lesznek a technológiai folyamatok gyakorlati alkalmazására és megfelelő minőségű késztermék gyártására.

A tananyag elemei

Étkezési szalonnafélék
  PDF
Elérhető

Étkezési szalonnafélék gyártása (szakmai elmélet és gyakorlat összekapcsolása)