| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Szécsi Ildikó - Végh István |
| Ajánlott évfolyam*: | 11. évfolyam |
| Ajánlott létszám*: | nagycsoport (teljes osztály) |
| Időkeret*: | 11-20 tanóra |
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola |
| Ágazat*: |
|
| Szaktantárgy: |
|
| Szakmai elméleti tantárgy: | Húsipari technológia |
| Pályázat: | GINOP-6.2.3 |
Az étkezési szalonnafélék a húsipar által gyártott és keresett termékek. A tanulók megismerkednek a termékcsoport belüli csoportosításokkal, a különböző testtájakról nyert nyersanyag feldolgozhatóságával, annak műveleteivel és az elkészült termékek minőségi jellemzőivel. Ezen ismeretek birtokában képesek lesznek a technológiai folyamatok gyakorlati alkalmazására és megfelelő minőségű késztermék gyártására.
Étkezési szalonnafélék gyártása (szakmai elmélet és gyakorlat összekapcsolása)