Hagyományőrző magyar termékek

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • tanulói projekt
  • tanári projekt
Szerző*: Poncsák Péter és Kovács Nikoletta
Ajánlott évfolyam*:
  • 11. évfolyam
  • 12. évfolyam
Ajánlott létszám*:
  • kiscsoport (maximum 15 fő)
  • nagycsoport (teljes osztály)
Időkeret*: 11-20 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*: Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Turizmus-vendéglátás
Szaktantárgy:
  • szakmai elmélet
  • szakmai gyakorlat
Pályázat: GINOP-6.2.7

Ismerkedés a hagyományos cukrászipari termékekkel. Gyűjtőmunkát végeznek a tanulók a Hagyományok Ízek Régiók termékekkel kapcsolatban, ezek jogi hátterét áttekintik, az eredetvédett receptúrákat megismerik, egy – egy kiválasztott termék történetével megismerkednek és plakátot készítenek. A kiválasztott termékek technológiáját és alapanyagait megismerik, néhányat közülük megtanulnak fejből is, s 2 – 2 fős csoportokban néhányat megsütnek. Elsősorban a vizsgafeladatokban megjelenő hagyományos termékek, mint Rákóczi túrós, Dobostorta, mignon, Rigó Jancsi elkészítése kerül előtérbe a projektben. A projekthez kapcsolódik egy online feladatsor, melynek segítségével gyakorolhatnak a tanulók az interaktív vizsgára is.

A tananyag elemei

Hagyományőrző magyar termékek
  Foglalkozás
 Elérhető

Hagyományos módon előállított élelmiszer-ipari termékek.