| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Poncsák Péter és Kovács Nikoletta |
| Ajánlott évfolyam*: |
|
| Ajánlott létszám*: |
|
| Időkeret*: | 11-20 tanóra |
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: | Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák |
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum |
| Ágazat*: |
|
| Szaktantárgy: |
|
| Pályázat: | GINOP-6.2.7 |
Ismerkedés a hagyományos cukrászipari termékekkel. Gyűjtőmunkát végeznek a tanulók a Hagyományok Ízek Régiók termékekkel kapcsolatban, ezek jogi hátterét áttekintik, az eredetvédett receptúrákat megismerik, egy – egy kiválasztott termék történetével megismerkednek és plakátot készítenek. A kiválasztott termékek technológiáját és alapanyagait megismerik, néhányat közülük megtanulnak fejből is, s 2 – 2 fős csoportokban néhányat megsütnek. Elsősorban a vizsgafeladatokban megjelenő hagyományos termékek, mint Rákóczi túrós, Dobostorta, mignon, Rigó Jancsi elkészítése kerül előtérbe a projektben. A projekthez kapcsolódik egy online feladatsor, melynek segítségével gyakorolhatnak a tanulók az interaktív vizsgára is.
Hagyományos módon előállított élelmiszer-ipari termékek.