| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Gyurovics Edina, Schiszler-Tolnay Katalin |
| Ajánlott évfolyam*: |
|
| Ajánlott létszám*: | nagycsoport (teljes osztály) |
| Időkeret*: | 11-20 tanóra |
| Helyszín: |
|
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Kisalföldi ASzC Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium |
| Ágazat*: |
|
| Közismereti tantárgyak szakgimnázium: | Idegen nyelv |
| Szaktantárgy: |
|
| Szakmai elméleti tantárgy: | német |
| Pályázat: | GINOP-6.2.7 |
A tananyag tartalmaz egy interaktív szótárt, egy teljes könyvet elektronikusan feldolgozva. Több, mint 50 feladattal, amely lehetővé teszi a német szaknyelv oktatását a sütőipari technikusoknak, valamint a pékeknek és pék - cukrászoknak egyaránt. A tananyag tartalmaz egy 20 órás német nyelvű projektet is (Kiflifesztivál néven) pék-cukrász tanulóknak, amely során megismerkednek a szakma alapszókincsével, számolási feladatokat végeznek, elkészítik saját kifli receptjüket, amely alapján előállítják a terméket. A projekt utolsó lépéseként a "Kiflifesztivál" keretein belül be is mutatják az elkészült produktumot. Ezt saját maguk és társaik is értékelik. A Legyen Sütnivalód projekt célja, hogy a tanult szakma idegen nyelvi oktatásba való kapcsolásával motiváljuk, megszerettessük a német nyelvet, valamint új perspektívát nyissunk a karriercélok területén is.