Élelmiszerbiztonság és minőségbiztosítás oktatása a pék – cukrász képzésben

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • feladatgyűjtemény
  • technikum
  • szakképző iskola
Szerző*: Nagy Krisztina
Ajánlott évfolyam*: 10. évfolyam
Ajánlott létszám*: kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: 6-10 tanóra
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Digitális kompetencia
  • Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák
Tananyagfejlesztő intézménye*: Kisalföldi Szakképzési Centrum, Batthyany Lajos Szakképző Iskola és Kollégium
Ágazat*:
  • Élelmiszeripar
  • Turizmus-vendéglátás
Szakmai elméleti tantárgy: minőségbiztosítás
Pályázat: GINOP-6.2.7

A minőségbiztosítás fogalomrendszerének előkészítése: veszélyeztetett anyagok, allergének összefoglalása, NÉBIH honlapjának használata, napi aktuális problémák megmutatása az élelmiszerbiztonságban. A HACCP fogalomrendszerének előkészítése található a tananyagban lapozható diákkal, IKT feladatokkal és egy hangos előadással egybekötve.

A tananyag elemei