| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Koháry Beatrix Rózsa |
| Ajánlott évfolyam*: | 10. évfolyam |
| Ajánlott létszám*: | kiscsoport (maximum 15 fő) |
| Időkeret*: | >20 tanóra |
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: | Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák |
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum |
| Ágazat*: |
|
| Szaktantárgy: |
|
| Pályázat: | GINOP-6.2.7 |
A diákok megismerkednek a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó sütőipari - cukrászipari termékek egy részével - puszedlik, mézes tortalapok, valamint a mézeskalácsból készült apró termékek, a mézeskalács házikó készítésével, - mely, mint egy műalkotás sokféle lehet, csak legyen ízléses és szép. A projektben átismételjük a liszt, a méz, a tojás és a kémiai lazítóanyagok témakört, ehhez ismétlő diasor is készült a projektben. A projekt 20 órás, 4*5 órában megvalósítható, alapvetően a 10. osztályos pék – cukrász, pék és a cukrász tanulók számára is ajánlható. A projekt célja, hogy az egyszerű mézestészták készítésével a tanulók önbizalmat kapjanak, a díszítési munkákban a kreativitásuk fejlődjön, s a kísérletező kedvük növekedjen. A 4 alkalom során egyre bonyolultabb, több ügyességet igénylő feladatokat kapnak. A projekt eredményeképpen otthoni ajándékok is készülhetnek Karácsonyra, emellett kiállítás vagy mézeskalács vásár is szervezhető az elkészített alkotásokból.
Projektleírás
Elméleti összefoglaló teszt, megoldó kulcs, ppt
Receptek és sablonok