Tulajdonságok | |
---|---|
Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
Szerző*: | Koháry Beatrix Rózsa |
Ajánlott évfolyam*: | 10. évfolyam |
Ajánlott létszám*: | kiscsoport (maximum 15 fő) |
Időkeret*: | >20 tanóra |
Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
Kompetenciák*: | Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák |
Tananyagfejlesztő intézménye*: | Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum |
Ágazat*: |
|
Szaktantárgy: |
|
Pályázat: | GINOP-6.2.7 |
A diákok megismerkednek a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó sütőipari - cukrászipari termékek egy részével - puszedlik, mézes tortalapok, valamint a mézeskalácsból készült apró termékek, a mézeskalács házikó készítésével, - mely, mint egy műalkotás sokféle lehet, csak legyen ízléses és szép. A projektben átismételjük a liszt, a méz, a tojás és a kémiai lazítóanyagok témakört, ehhez ismétlő diasor is készült a projektben. A projekt 20 órás, 4*5 órában megvalósítható, alapvetően a 10. osztályos pék – cukrász, pék és a cukrász tanulók számára is ajánlható. A projekt célja, hogy az egyszerű mézestészták készítésével a tanulók önbizalmat kapjanak, a díszítési munkákban a kreativitásuk fejlődjön, s a kísérletező kedvük növekedjen. A 4 alkalom során egyre bonyolultabb, több ügyességet igénylő feladatokat kapnak. A projekt eredményeképpen otthoni ajándékok is készülhetnek Karácsonyra, emellett kiállítás vagy mézeskalács vásár is szervezhető az elkészített alkotásokból.
Projektleírás
Elméleti összefoglaló teszt, megoldó kulcs, ppt
Receptek és sablonok