Húsipari Hungarikum - a foglalkozás tervezése és a szükséges feladatok

Belépés a foglalkozásba
Húsipari Hungarikum - a foglalkozás tervezése és a szükséges feladatok
 Elérhető
Általános adatok
Szerző: Szécsi Ildikó
Témakörök: Húsipari Hungarikum
Rövid leírás: A játék indítása és az ahhoz szükséges feladatok
Leírás: A szabadulószoba lényege, hogy nem feltételez semmilyen előismeretet, általános iskolai alapkompetencia szükséges hozzá.
Célcsoport: Továbbtanulás előtt álló általános iskolásoknak
Időtartam: Tömbösítve két tanítási óra (10 perc feladat indítása, 70 perc feladatok megoldása, 10 perc értékelés)
Létszám (fő): 6
Tulajdonságok
Ajánlott évfolyam: 07. évfolyam, 08. évfolyam
Ajánlott létszám: kiscsoport (maximum 15 fő)
Ágazat: Élelmiszeripar
Helyszín: tanterem
Időkeret: 1-5 tanóra
Kompetenciák: Anyanyelvi kommunikáció
Nehézség: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Szakmai elméleti tantárgy: hentes és húskészítménykészítő
Szerző: Szécsi Ildikó
Tananyagfejlesztő intézménye: Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Húsipari Hungarikum - Óravázlat
Elem címe: Húsipari Hungarikum - Óravázlat
Szerző: Szécsi Ildikó
Típus:    PDF
A szabadulószoba előkészítése, folyamatábra.
Leírás:

Húsipari Hungarikum - A termék meghatározása
Elem címe: Húsipari Hungarikum - A termék meghatározása
Szerző: Szécsi Ildikó
Típus:    PDF
Segítség a Hungarikumok közül kiválasztani a keresett terméket
Leírás:

1. mappa.

Ebben rejtjük el a megfelelő hungarikum kiválasztásához szükséges instrukciókat, egy tanmesébe rejtve.

Az összes hozzávaló alapanyagot kell megfejteni és az alapján beazonosítani a termékkel, amiket a Hungarikumok listájából kell kiválasztani..

Húsipari Hungarikum - Feladatok az alapanyagok mennyiségének meghatározásához
Elem címe: Húsipari Hungarikum - Feladatok az alapanyagok mennyiségének meghatározásához
Szerző: Szécsi Ildikó
Típus:    PDF
Leírás:

2. mappa.

Ebben rejtjük el az alapanyagok mennyiségének meghatározásához szükséges feladatokat. Különböző rejtvényeket kell megfejteni, amlyekből megkapják az eredményeket.

Összesen 20 féle hozzávalót tartalmaz a dokumentáció, amelyből 10 db alapanyag mennyiségét kell meghatározni. (ez a 10 alapanyag a "A termék meghatározása" című feladat megfejtéséből derül ki).

Húsipari Hungarikum - Lakatkódok
Elem címe: Húsipari Hungarikum - Lakatkódok
Szerző: Szécsi Ildikó
Típus:    PDF
Számzáras lakatnak a számkombinációját kell meghatározni
Leírás:

A számzár kombinációja az anyagmennyiségek eredményeinek felhasználásával kerül megfejtésre.

Húsipari hungarikum - emléklap
Elem címe: Húsipari hungarikum - emléklap
Szerző: Szécsi Ildikó
Típus:    PDF
A sikeresen kiszabaduló csapatok emléklapot kapnak
Leírás: