Étkezési szalonnafélék

Belépés a foglalkozásba
Étkezési szalonnafélék
 Regisztráltaknak elérhető
Általános adatok
Szerző: Szécsi Ildikó - Végh István
Rövid leírás: Étkezési szalonnafélék gyártása (szakmai elmélet és gyakorlat összekapcsolása)
Leírás: Az étkezési szalonnafélék a húsipar által gyártott és keresett termékek. A tanulók megismerkednek a termékcsoport belüli csoportosításokkal, a különböző testtájakról nyert nyersanyag feldolgozhatóságával, annak műveleteivel és az elkészült termékek minőségi jellemzőivel. Ezen ismeretek birtokában képesek lesznek a technológiai folyamatok gyakorlati alkalmazására és megfelelő minőségű késztermék gyártására.
Célcsoport: Hentes és húskészítménykészítő - 11. évfolyam
Időtartam: 11 tanítási óra (részben tömbösítve)
Létszám (fő): 16
Tulajdonságok
Ajánlott évfolyam: 11. évfolyam
Ajánlott létszám: nagycsoport (teljes osztály)
Ágazat: Élelmiszeripar
Helyszín: tanműhely, tanterem
Időkeret: 11-20 tanóra
Kompetenciák: Digitális kompetencia, Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák, Szakmai követelményrendszerből kivett kompetenciák, Tanulás tanulása
Nehézség: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Szakmai elméleti tantárgy: Húsipari technológia
Szerző: Szécsi Ildikó - Végh István
Tananyagfejlesztő intézménye: Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola

Étkezési szalonnafélék
Elem címe: Étkezési szalonnafélék
Szerző: Szécsi Ildikó - Végh István
Típus:    PDF
Étkezési szalonnafélék gyártása (szakmai elmélet és gyakorlat összekapcsolása)
Leírás:

Az étkezési szalonnafélék a húsipar által gyártott és keresett termékek. A tanulók megismerkednek a termékcsoport belüli csoportosításokkal, a különböző testtájakról nyert nyersanyag feldolgozhatóságával, annak műveleteivel és az elkészült termékek minőségi jellemzőivel. Ezen ismeretek birtokában képesek lesznek a technológiai folyamatok gyakorlati alkalmazására és megfelelő minőségű késztermék gyártására.