HAGYOMÁNYŐRZŐ TERMÉKEK A CUKRÁSZATBAN - Projekt a 11. osztályos tanulóknak

Nincs jogosultság
HAGYOMÁNYŐRZŐ TERMÉKEK A CUKRÁSZATBAN - Projekt a 11. osztályos tanulóknak
 Nincs jogosultság
Általános adatok
Szerző: Poncsák Péter és Kovács Nikoletta
Rövid leírás: Projektleírás - HÍR termékek
Leírás:

Ismerkedés a hagyományos cukrászipari termékekkel. Gyűjtőmunkát végeznek a tanulók a Hagyományok Ízek Régiók termékekkel kapcsolatban, ezek jogi hátterét áttekintik, az eredetvédett receptúrákat megismerik, egy – egy kiválasztott termék történetével megismerkednek és plakátot készítenek. A kiválasztott termékek technológiáját és alapanyagait megismerik, néhányat közülük megtanulnak fejből is, s 2 – 2 fős csoportokban néhányat megsütnek. Elsősorban a vizsgafeladatokban megjelenő hagyományos termékek, mint Rákóczi túrós, Dobostorta, mignon, Rigó Jancsi elkészítése kerül előtérbe a projektben. A projekthez kapcsolódik egy online feladatsor, melynek segítségével gyakorolhatnak a tanulók az interaktív vizsgára is.

Célcsoport: 11. osztályos tanulók
Tanulásra javasolt idő: 12 óra
HAGYOMÁNYŐRZŐ TERMÉKEK A CUKRÁSZATBAN - Projektleírás
Elem címe: HAGYOMÁNYŐRZŐ TERMÉKEK A CUKRÁSZATBAN - Projektleírás
Szerző: Poncsák Péter és Kovács Nikoletta
Típus:    PDF
projekt részletes bemutatása
Leírás:

Ismerkedés a hagyományos cukrászipari termékekkel. Gyűjtőmunkát végeznek a tanulók a Hagyományok Ízek Régiók termékekkel kapcsolatban, ezek jogi hátterét áttekintik, az eredetvédett receptúrákat megismerik, egy – egy kiválasztott termék történetével megismerkednek és plakátot készítenek. A kiválasztott termékek technológiáját és alapanyagait megismerik, néhányat közülük megtanulnak fejből is, s 2 – 2 fős csoportokban néhányat megsütnek. Elsősorban a vizsgafeladatokban megjelenő hagyományos termékek, mint Rákóczi túrós, Dobostorta, mignon, Rigó Jancsi elkészítése kerül előtérbe a projektben. A projekthez kapcsolódik egy online feladatsor, melynek segítségével gyakorolhatnak a tanulók az interaktív vizsgára is.