| Tulajdonságok | |
|---|---|
| Tananyag típusa és iskolafokozat*: |
|
| Szerző*: | Cseri Tamásné |
| Ajánlott évfolyam*: |
|
| Ajánlott létszám*: | kiscsoport (maximum 15 fő) |
| Időkeret*: | <1 tanóra |
| Helyszín: |
|
| Nehézség*: | közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól) |
| Kompetenciák*: |
|
| Tananyagfejlesztő intézménye*: | Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola |
| Ágazat*: | Élelmiszeripar |
| Szakmai elméleti tantárgy: | pék-cukrász |
| Pályázat: | GINOP-6.2.3 |
Szabadulószoba Az iskolánkban tanított pék-cukrász szakmához kapcsolódó szabadulószoba. A szabadulószoba lényege, hogy nem feltételez semmilyen előismeretet a szakmával kapcsolatban. Általános iskolai alapkompetencia szükséges hozzá. A feladatok elmélyítésével alkalmas szakmai ismeretek fejlesztésére is. A feladatoknál a legfontosabb elem a szövegértés. Segíti a hatékony csoportmunka kialakulását, fejlesztését. Elsősorban nyílt napokra, szakmák éjszakája, akár külső rendezvényre is alkalmas, ahol az iskola által tanított szakmák játékos bemutatása lehet cél.
Tematikus szabadulószoba, élménypedagógia, szakmai érzékenyítés