"Napóleon tortája"

Tulajdonságok
Tananyag típusa és iskolafokozat*:
  • élménypedagógia
  • szakközépiskola és szakiskola
  • szakgimnázium
  • technikum
  • szakképző iskola
Szerző*: Cseri Tamásné
Ajánlott évfolyam*:
  • 07. évfolyam
  • 08. évfolyam
  • 09. évfolyam
  • 10. évfolyam
  • 11. évfolyam
  • 12. évfolyam
  • 13. évfolyam
Ajánlott létszám*: kiscsoport (maximum 15 fő)
Időkeret*: <1 tanóra
Helyszín:
  • tanterem
  • egyéb, és pedig:
Nehézség*: közepes (átlagos teljesítményű tanulók számára szól)
Kompetenciák*:
  • Anyanyelvi kommunikáció
  • Matematikai, természettudományi és technológiai kompetenciák
  • Tanulás tanulása
  • Személyközi és állampolgári kompetenciák
  • Kulturális kompetencia
Tananyagfejlesztő intézménye*: Szent István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola
Ágazat*: Élelmiszeripar
Szakmai elméleti tantárgy: pék-cukrász
Pályázat: GINOP-6.2.3

Szabadulószoba Az iskolánkban tanított pék-cukrász szakmához kapcsolódó szabadulószoba. A szabadulószoba lényege, hogy nem feltételez semmilyen előismeretet a szakmával kapcsolatban. Általános iskolai alapkompetencia szükséges hozzá. A feladatok elmélyítésével alkalmas szakmai ismeretek fejlesztésére is. A feladatoknál a legfontosabb elem a szövegértés. Segíti a hatékony csoportmunka kialakulását, fejlesztését. Elsősorban nyílt napokra, szakmák éjszakája, akár külső rendezvényre is alkalmas, ahol az iskola által tanított szakmák játékos bemutatása lehet cél.

A tananyag elemei

"Napóleon tortája" - a tananyag részletes leírása
  PDF
Elérhető

Tematikus szabadulószoba, élménypedagógia, szakmai érzékenyítés